Video marketingVideo er et meget stækt medie. Både til brug for brand awareness, for specifikke markedsføringskampagner eller til informative videoer om dine produkter/services.
Og video er særdeles effektivt til:

  • at generere trafik til din hjemmeside eller dit sociale medie
  • at skabe budskaber der lettere forstås og huskes.
  • at give dine kunder målrettede, relevante informationer på den platform de foretrækker at anvende.
    Det relevante budskab, til den rigtige målgruppe, på det rette tidspunkt og det rigtige sted/medie.
  • at hjælpe kunderne i deres købsbeslutning.

“Ét billede siger mere end 1000 ord”, og en video er naturligvis endnu stærkere. Ved brug af levende billeder, grafiske elementer, farver og lyd kan du skabe emotionelle stemninger, du kan tale direkte til dine kunder, præsentere oplevelser eller gøre selv komplekse budskaber nemmere at forstå.

Dine videoer bør være en integreret del af din Content Marketing strategi. Dine budskaber, dit sprogbrug og de følelser på anvender i dine videoer, skal naturligvis matcher din overodrende strategi. Du skal tale til dine målgrupper følelser og sanser og gøre det i et formsprog, de finde interessant og relevant. En god video vil give dig større reach, bedre gennemslagskraft og vil forbedre din relation med kunderne.

Få dit budskab igennem på blot 30 sekunder

Kunderne gider ikke læse lange tekster. De vil underholdes og du skal fange deres opmærksomhed på et splitsekund. Med en video kan du hurtigt beskrive et emne, der eller ville fylde adskillige spaltemillimeter.

Brug amatørvideo og undgå brugerens ‘reklame filter’

Som forbruger afkoder vi lynhurtigt det vi ser. Og vi sortere det irrelevante fra på et splitsekund. Således vil en prossionel reklame video hurtigt blive opfanget af brugerens ‘reklame filter’ med stor risiko for, at blive lukket og frasorteret.

En trend (primo 2019) er derfor, at producere videoer, der bevidst er lavet som en ‘amatør video‘. En video, der med håndholdt kamera og få, simple beskærringer vil opleves som værende mere realistisk og autentisk. Og netop autenticitet er en faktor som kunderne lægger stor vægt på i forhold til en virksomheds branding.

Gør brug af animationer, tegninger, billeder, musik, voice-over og ikke mindst tekst – både integreret tekst i videoen og subtitles. Animerede videoer kan være en effektiv metode til at forklare komplekse budskaber på en sjov, pædagogisk og underholdende måde.

Produktion af video er billigt og forholdsvis let

Tidigere var vidoeproduktion forbundet med store omkostninger og lang produktionstid. I dag er det helt anderledes. Det kan faktisk gøres ved brug af din Smartphone evt. i kombination med en lille (trådløs) mikrofon og et simpelt videoredigeringsværktøj.
Vær særlig opmærksom på lyden, der jo er en væsenlig del af videoen. Der kan (ofte) være behov for, at anvende en ekstern mikrofon (microport), der fungere langt bedre end den indbyggede microfon i dit kamera eller Smartphone.

Der findes en lang række gode værktøjer til videoproduktion. Og du kan endda finde gode, gratis værktøjer. F.eks. en gratis version af videoredigeringsværktøjet DaVinci Resolve.

Husk undertekster / subtitles. Undertekster gør det muligt at se din video uden lyd, hvilket kan være gavnligt på de sociale medier. Det kan også sikre at dit budskab kommer sikkert igennem, hvis lyden ikke er helt optimal.

På YouTube kan du indsætte undertekster i din video. Ved at eksporterede .srt-filen kan den anvendes på andre medier, f.eks. facebook. Navngivningen på din .srt-fil skal være “.dk_DA” (NB! Du skal ikke navngive den .srt, idet det allerede er en .srt-fil, så filnavnet bliver teknisk set “.da_DK.srt.srt”, hvilket Facebook ikke kan arbejde med).
Sådan får du undertekster på videoer (SocialSellingCompany).

Video marketing – Derfor skal du uploade din video mindst tre steder

Når du har produceret din nye flotte video, skal den naturligvis promoveres. Sørg for at anvende den aktivt og intelligent på:

  • YouTube. Efter Google er YouTube verdens næststørste søgemaskine og mange søger her efter hjælp, tutorials og informationsvideoer. Så du uploader naturligvis din video på den dedikerede firma YouTube kanal. Husk gode søgeord (keywords) i teksten og link til en konkret landingpage. Se Er Online Marketing sort snak?” på YouTube.
  • På firmaet hjemmeside. Du kan inkorporer videoen direkte på dit site eller indsætte den via link fra en ekstern video host, f.eks. YouTube. For at undgå de mange reklamer på YouTube kan du uploade videoen på Vimeo.com. Via embedding funktionaliteten er det let af få videoen ind på dit eget site. Alternativt upload til Google Docs. Se Online Marketing Specialist kanal på Vimeo.
  • På Facebook. Facebook har sin egen smarte video funktion, der gør at videoen automatisk starter, når brugeren rammer dit fb opslag. Der er en sandsynlighed for, at Facebook algoritmen er mere tilbøjelig til at præsentere egne fb videoer frem for links til YouTube, Vimeo mv.

Videoeksempel: Synes du, at Online Marketing er sort snak?

I 2016 lavede jeg denne video. Det er mit første forsøg på at lave en Whiteboard video, der på det tidspunkt var populære, da de med få og simple virkemidler kan formidle et budskab. Videoen er udviklet i Sparkol VideoScribe, der er let at anvende, og der er mange tilgængelig tegninger og indstillingsmuligheder.

https://www.youtube.com/embed/PUCXyO5KDY4