De bedste billeder og billeddatabaserBilleder siger mere end tusind ord

Det siges, at 90% af al den information der sendes til hjernen, er visuel information. Og vores hjerner bearbejder visuelle elementer 60.000 gange hurtigere end en tekst. Så det er indlysende, at brug af billeder, video og visuelle elementer er essentielt for din hjemmeside.

Det gode billede

  1. Anvend kun et billede når det giver mening. Indsæt aldrig billeder i dit indhold blot for at have et billede. Det giver mere støj end gavn.
  2. Anvend billeder der er relevante og komplementerer dit indhold. Undgå kedelige og ligegyldige billeder.
  3. Anvend egne billeder eller et godt ‘amatør foto’ fremfor de professionelle ‘stock photos’, der ofte er generisk, pollerede billeder. Det er vigtigt, at der er en direkte relation til dine produkter og dit brand.
  4. Brugerne lægger vægt på autencitet, så overvej at anvende billeder der viser en menneskelig side af dit brand.
  5. Tilpas billedestørrelsen i forhold til i forhold til det øvrige indhold. Husk at dit indhold ofte ses at mobile brugere, så billedet skal kunne præsenteres på en mindre skærmstørrelse.

=> Læs også: Billeder giver 94% bedre engagement.
=> Læs også: Guide til udvikling af visuelt indhold.

De mange gode billeddatabaser

Nogle af de mest populære online billeddatabaser er istock photo, shutterstock og colourbox. De har mange billeder inden for næsten alle genre. Det er gode, professionelle billeder, der dog også kan fremstå som meget polleret og uden den direkte relevans til netop dit brand.

Desværre kan gode billeder fra populære billeddatabaser være dyre. Men der findes heldigvis gode gratis alternativer. Her er en oversigt med nogle af de bedste sider, hvor du kan finde gratis billeder. NB! Tjek altid ophavsretten på de billeder du finder og ønsker at anvende.

Husk ophavsretten når du anvender billeder til kommercielle formål.
Når du anvende et gratis billede, er det god stil, at akkreditere den oprindelige ejer af billedet/grafikken. Som fodnote til billedet eller som fodnote nederst på websiden.

Relaterede emner

=> Værktøjer til billedredigering.
=> Billeder giver 94% bedre engagement.
=> Korrekte billedstørrelser for Sociale Medier.
=> Guide til udvikling af det bedste visuelle indhold.

Sådan laver du det bedste visuelle indhold
Guide til udvikling af det bedste visuelle indhold